Pages

Wednesday, February 3, 2010

Orang Dan Aku

Patutkah aku rase bersalah? Or aku sepatutnya buat tak tahu je. Kadang-kadang orang sekeliling aku ni suka buat keputusan tanpa pikir pape pun. Pastu tibe-tibe berubah lagi. Jangan cari jalan or orang untuk disalahkan. Aku dah tak mahu jadik golongan itu.

Jangan cari alasan yang luar logik. Jangan juga beri alasan yang jadikan orang lain sebagai asas. That's low okay. I'd have enough of this dan sometimes make me feels weary. Tak boleh ke kalau semuanya pikir dengan otak sendiri. Rasenya banyak lagi kapasiti otak yang tak dipakai tuh. Jangan mintak orang lain tolong pikirkan.

Sekarang aku cuba untuk kikis satu penyakit yang dah lama ada dalam diri aku iaitu berbuat baik dengan orang yang tak sepatutnya. Ya, mungkin orang akan kata aku ni prejudis ataupun pilih kasih. Tapi ade tak orang tu pikir die buat ape kat aku selama ni??

Carik aku bila nak mintak tolong. Carik aku bila terdesak. Pikir pasal ni je dah menghilangkan mood aku.

Ahh! Baik aku pegi carik bahan untuk breakfast pagi ni. Lagi bagus dan berfaedah.


mental note: baik beli tempayan besar pastu isi air untuk tilik mase depan. Mana lah tau kan...

2 comments:

Ries Lee said...

beli tempayan besar. isi air. tilik ke dalam. nampak beruang koala. ader signifikasi di situ. hahaha...

^arina^ said...

hahaha.....bnyak la ko punya beruang