Pages

Monday, February 1, 2010

double frustration

keadaan double ni tak jadik lagi tapi kemungkinan untuk berada dalam situasi seperti di atas tu sekarang dah jadik 70%. alkisahnya begini......


pada 05/02/2010, aku dijadualkan menaiki flight Air Asia untuk gi holiday kat Kota Kinabalu sehingga 08/02/2010. memandangkan kerja aku yang tak brape betul nih, tarikh-tarikh tersebut telah terjatuh pada semua hari keje aku masa shift pagi kan......demm!! dah 2 minggu aku try carik orang untuk replace shift aku mase tu tapi semua orang tak available termasuklah orang yang off/standby hoho~~

aku ade mintak tolong colleague aku yang keje normal hours tapi dia pon macam unavailable jugak......nak ditambah lagi, die takde shift allowance. so kirenya kalau die ganti aku pon just based on courtesy jek....aku dah hilang akal xtau nak pikir mcm mane lg. 2 team mates aku yg off tu, sorang off dan sorang lagi off/standby which supposely (ade ke perkataan ni?) available tapi tak available utk ganti aku sbb die ade kelas. budak ni blaja degree part time. so another choice pegi mintak tolong ngan budak off tu tapi aku kalo boleh taknak kacau die sbb ni memang rest days die....lagi la die pon ade plan trip die sendiri hoho~~

so sekarang ni aku tengah jiwa kacau sama ade nk continue trip ke KK which is aku dah bayar flight cost and hotel fee OR aku datang keje selama 4 hari tuh dengan salah satu hari tu ade annual dinner maxis kan......haih. budak opis dok racun aku suh gi dinner yang bertemakan "Your favourite character / star?"

ade yang nak jadik Beyonce (Dreamgirls), ade yang nak jadik Ironman, ade yang nak jadik Marilyn Monroe or Jacob Black hehe.....xde orang ke nak jadik Captain Sparrow or Harry Potter? comel tuh.....

even aku tak jadik gi KK pon, hati aku ni dah tawar untuk gi mane2. Fedap! malas nak pikir buat serabut otak jek... tapi kalo gi nak jadik ape?

Cleopatra? Princess Amidala? Catwoman?


hahahahhahah......gile

2 comments:

syiMa said...

heppp beyonce tu senyap sket ekk...kuuuuk

^arina^ said...

baik.....
sweet dreams or beautiful nightmare??