Pages

Tuesday, June 9, 2009

kerahan tenaga secara lembut

ingatkan bila datang keje malam ni selepas cuti weekend akan ade berita hepi-hepi tetapi malangnya, berita yang tak hepi-hepi datang menjengah. ish. buat orang susah hati.

cane tuh?

nak suh orang keje 12 jam selama 4 hari. gilow ke hape? kalo 3 hari aku bley consider lgaik tapi bila dorang bercakap pasal 4 hari, hati gua dah meleleh.....cess. konon-konon benefit yang kitorang dapat ni lebey bagus dari orang keje opis hour biase 9-6. dalam sebulan, keje 15 hari & cuti 15 hari.

nampak macam best kan? tapi mesti la ade keburukannya.................

bila kite keje 12 jam, no more OT untuk dibuat (so boley la dpt gaji lebih sket utk keluarga), no more claim for afternoon shift. shift allowance akan dicut menjadi separuh sebab ianya hanya boleh diclaim bila keje malam (7pm-7am).

bak kata sesetengah orang yang bersetuju serta bersemangat untuk keje 12 jam nih, katenya bile 4 hari keje 4 hari cuti, cuti yang panjang tuh boleh dimanfaatkan bersam keluarga ataupon untuk balik kampung halaman tercinta. wtf. konon tiap2 bulan balik ke...? mungkin sesetengah orang macam tu dan ingin aku tekankan di sini bahawa ianya tidak diaplikasikan untuk sume orang. okay?

pape pon, benda ni masih lagi di peringkat perbincangan [bukan bincang sama ada nak 12 jam atau tak, tapi bincang macam mane nak buat pattern crew roster]

2 comments:

lia akma said...

cik arina..sabar byk2 erk..
moga semangat selalu keje..happy working..hehehe..pegi x kenduri kawin abg anas nnti?

^arina^ said...

xtau lg lia
kalo jadik pegi yg kak ana, tak pegi la yg abg anas pnya